Monday, August 5, 2013

Paddu / Kara Kuzhipaniyaram


Ingredients :

Thick Poha (Avvalakki) - 1 Cup 
Rice (Sona Masoori) - 3 Cups
Thick plain Yoghurt (Curd) - 1 Cup 
Fenugreek (Methi) seeds - 1 tsp 
Salt to taste
Green Chillies - 2 nos
Channa Dhal - 2 tbspns soaked in water.
Jeera - 1 tspn
Red Onion - 2-3 chopped 
Oil as required

Will essentially need a Kuzhi Aapam pan (either cast iron or non-stick)

Method :

- Soak poha, rice and methi seeds overnight. 
- Grind to a fine smooth paste the next day using as less water as possible. 
- Mix batter with salt and yoghurt and let ferment overnight.
- If the batter hasnt risen the next day, then add ½ tsp of Cooking soda.
- Add the green chillies ,chopped onions and channa dhal to the batter and keep aside.
- Heat the aapam pan. (If using a non-stick pan you dont need to oil much, but if you are
 using a cast iron pan, add about ¼ tsp of oil to each pit. )
- Using a ladle pour batter into each pit. 
- Cover and cook on low heat for 2 mins. 
- When the sides of each paddu are set, using a spoon flip each paddu to cook on the 
 other side (insides). 
- You will know when the sides are set by slowly running the spoon along the edges, it 
 will not be sticky once its fully cooked and will come out easily.
- Cook for 30 seconds or so on the other side and remove paddus from pan and serve.

No comments:

Post a Comment